Skip to main content

Optimizare SEO magazin online

Servicii SEO pentru magazine online si platforme ecommerce, gandite de o agentie specializata in comert electronic.

Servicii seo magazin online platforme comert electronic

Ce elemente SEO optimizam?

1

Arhitectura magazinului online

Oferim o atentie sporita arhitecturii siteului pentru ca si motoarele de cautare, precum Google, fac acest lucru. Avem grija ca fundatia magazinului tau online sa fie una solida.

2

Structura paginilor de categorie

In cazul magazinelor online, o mare parte din traficul provenit din motoarele de cautare se indreapta catre paginile de categorie. Urmarim sa maximalizam acest potential, optimizand continutul.

3

Optimizarea paginilor de produs

Un segment important al detinatorilor de magazine online, ignora paginile de produs, folosing continutul duplicat oferit de catre furnizorii de produse. Te ajutam sa optimizezi fiecare produs in parte pentru ca experienta clientilor tai sa fie una completa iar motoarele de cautare sa te considere relevant.

4

Optimizarea ratei de conversie

Efectuam teste A/B in diferite sectiune ale magazinului tau pentru a ne asigura ca obtinem cele mai bune rezultate in ceea ce priveste conversiile, eliminam elementele negative care tind sa distraga atentia utilizatorului de la a finaliza procesul de comanda, folosim "Calls to Action" clare si concise.

5

Linkurile interne

Este greu de crezut cum cineva mai poate ignora importanta linkurilor interne si modul cum ele pot propulsa sectiunile strategice din magazinul tau online. Analizam cele mai importante sectiuni din magazinul tau online si redirectionam link juice-ul paginilor mai putin importante catre acestea.

Trafic targetat magazin online pentru rata conversie

Atrage Clicurile care intradevar conteaza

Nu exista nici o metoda mai precisa de a atrage traficul targetat catre magazinul tau online decat o strategie coerenta si bine pusa la punct de SEO.

Cu totii suntem incantati de fiecare utilizator care ajunge pe landing page-ul noastru, doar ca in comert electronic, trebuie sa ne concentram pe utilizatorii care intradevar convertesc si ne cresc vanzarile.

Dezvoltam campanii inteligente de SEO care sunt ultra-targetate doar pe acele cuvinte cheie care au potential comercial si iti inbunatatesc rata de conversie

Servicii SEO ce ofera un Boost vanzarilor tale

SEO poate fi placut, poate fi intrigant dar in acelasi timp poate fi extrem de abstract si necuantificabil. Indiferent de nivelul magazinului online, ca vinzi cateva sute sau mii de produse, intr-un final se poate dovedi o sarcina dificila gestionarea cuvintele cheie, modul cum sunt distribuite pe paginile de produs, paginile de categorie sau landing page-uri interne, fara a avrea probleme cu continutul duplicat, canibalizarea cuvintelor cheie sau a linkurilor rupte.

Cu cat avem un numar mai mare de pagini cu atat exista riscul sa apara problemele mai sus mentionate care sa aibe un impact negativ asupra pozitionarii noastre in motoarele de cautare  Campaniile noastre de SEO pentru magazine online, au in vedere toate aceste aspecte. Avem grija ca publicul tinta sa fie unul targetat iar cuvintele cheie dupa care tintim sa aibe intentie comerciala.

Campanie seo magazine online ecommerce
Cuvinte cheie comerciale ce aduc conversii

Analizarea cuvintelor cheie ce aduc conversii

Efectuam o analiza calitativa a continutului, identificarea cuvintelor cheie precum si identificarea noilor oportunitati din piata in functie de trendurile de moment.

Analizam competitorii tai pentru a identificare cuvintele cheie ce au o rata buna de conversie.

Elaborarea unei strategii coerente de creare de continut coroborate cu sintezarea datelor obtinute din servicii de tracking precum Google Analytics sau Google Search Console, ne ofera cresteri ale ratei de conversie cu pana la 65%-70%.

Servicii SEO personalizate, adaptate platformei tale de comert electronic

Iti oferim servicii SEO adaptate platformei de comert electronic care o folosesti. Este nevoie de cunostinte aprofundate ale fiecarei platforme pentru a putea livra rezultate optime. Datorita anilor de experienta cu platforme precum Magento, Wordpress + WooCommerce, Prestashop sau Drupal Commerce, reusim sa obtinem cele mai bune performante indiferent care este alegerea ta. 

Servicii seo adaptate platformei tale de comert electronic online
Seo tehnic magazi online optimizare viteaza de incarcare pagespeed

SEO Tehnic - Optimizare viteza de incarcare

Avem in vederea platforma magazinului tau online si optimizam toti factorii de natura tehnica, viteza de incarcare a paginilor (page speed), optimizarea imaginilor, minificarea si compresia fisierelor css si js, adaugarea de date structurate specifice nisei in care activezi.

SEO Local - Domina piata locala

Daca strategia magazinului tau online nu include deja si promovarea locala, atunci deja ai ratat un procent insemnat din potentialii clienti. Odata cu explozia utilizarii dispozitivelor mobile pentru cautarile pe internet, atat Google cat si utlizatorii, acorda o atentie sporita rezultatelor locale, fiind considerate mai relevante.

Webblast te ajuta sa iti pui la punct o strategie de SEO Local, iti optimizam magazinul online pentru cuvinte cheie locale relevante, profilul de Google My Business, precum si alte surse care pot sugerea motoarelor de cautare prezenta ta intr-o anumita zona geografica.

seo local magazine online geo targetare
SEO Optimizare pagina checkout magazin online

Optimizarea sectiunii de Checkout

Unul dintre cei mai importanti factori este reprezentat de rata de abandon al cosului de cumparaturi, practic toate eforturile de SEO pot fi in zadar daca pagina de finalizare a platii nu este optimizata pentru a maximaliza rata de conversie si a aduce la un minim posibil rata de abandon. Ne asiguram ca toate informatiile legate de comanda, precum costurile si durata transportului sau alte taxe sunt in permanenta afisate clientului.

De ce ai nevoie de SEO pentru magazinul tau online?

SEO exista si va exista pentru mult timp

Timpurile cand ziarele sau revistele erau o sursa de informare pentru oameni sa isi faca cumparaturile sunt de mult apuse. Comertul online si in special cautarile pe Google au devenit deja cel mai important canal de vanzari iar trendul se va accentua odata cu evolutia tehnologiei.

O alternativa reala la campaniile PPC, unde preturile cresc in mod constant datorita sistemului de licitatie per cuvant cheie, ramane optimizarea seo. In campaniile SEO tarifele raman fixe, iar bugetele pot fi estimate in mod precis.

Algoritmii Google se schimba de cateva ori pe an

Algoritmii Google se afla intr-o dinamica permanenta, acestia sufera update-uri de cateva ori pe an, ceea ce face ca factorii de ranking si pozitionarile in SERP sa fluctueze la fel de des.

Cu alte cuvinte nu putem sa punem pe pauza campaniile de SEO indiferent cat de favorabile ne sunt pozitiile de moment. Daca te bucuri de rezultate bune in Google atunci acest lucru este minunat, dar ce trebuie stiut este ca aceste pozitionari nu sunt absolute, orice schimbare de algoritm poate modifica drastic pozitionarile cuvintelor cheie, din acest motiv campaniile SEO trebuiesc mentinute pe termen lung.

SEO aduce rezultate palpabile

Google este o entitate uriasa, avand zilnic peste 3 miliarde de cautari, practic o mare parte din economia globala este la mana algoritmului sau de cautare. Un mare procent din aceste cautari se rezuma la prima pagina, in special la primele 4 pozitii, iata un motiv in plus pentru care merita investit in mod inteligent in campaniile SEO.

Un trafic targetat si de calitate poate aduce un "bounce rate" mic, credibilitate si intr-un final un numar mai mare de conversii.

Este timpul ca magazinul tau online si Google sa devina prieteni

O strategie bine pusa la punct si coerenta de SEO este singurul mod prin care se poate dobandi vizibilitate si credibilitate in Google si celalalte motoare de cautare. Campaniile SEO nu sunt metode rapide de a creste traficul si implicit numarul de comenzi dar cu siguranta sunt cel mai sigur si sanatos mod de a atinge aceste obiective.

Iti propunem un audit SEO, prin care putem identifica in mod exact care este starea actuala a magazinului tau online in ceea ce priveste vizibilitatea si popularitatea in randul motoarelor de cautare. Iti oferim rapoarte detaliate in care sunt identificate si prezentate atat punctele tari cat si cele slabe ale magazinului tau online.

Intocmim un plan de actiune a viitoarei campanii SEO prin care urmarim sa identificam cuvintele cheie cu grad mare de conversie, cuvintele cheie ale competitorilor, linkuri externe, linkurile interne, arhitectura continutului precum si implementarea de date structurate.

O agentie SEO specializata in magazine online!

Hai sa discutam despre proiectul tau, analizam unde te situezi momentan si unde ai putea sa ajungi in 12 luni cu o strategie coerenta de SEO.

agentie web design bucuresti